donderdag 30 juni 2011

AddisAbabaBand

Het is na tienen, maar ik ga nog een eindje kuieren, langs het kanaal. Lijkt me wel goed voor van alles. Kom ik aan bij het kanaal, hoor ik aan de overkant onder de brug muziek. Of herrie. Of muziek. Herrie. Wat is het? Ik wilde toch genieten van de stilte en de binnenvaartschepen?

Maar het geluid trekt toch, dus na wat geheen en weer steek ik de brug over en kom ik in geweldige muziek terecht. Tien jonge mannen spelen onder de brug. Toetsen, gitaren, koper, percussie, viool. Ze zullen wel op camping Zeeburg logeren. Ze spelen oneindig lang en leuk. Ik heb er geen tekst voor. Wat is dit voor muziek? Ik vraag aan een van de toeteraars waar  ze vandaan komen en het antwoord is Denemarken. Ik krijg zomaar een demo-cd-tje mee. Daar staat hun naam op: AddisAbabaBand.

Zul je dat weer hebben: ik heb geen iPhone mee. Ga nu eens zónder telefoon, Lucie Theodora. Heb ik nu weer spijt van, want nu heb ik geen foto. Laat staan een filmpje. Ik blijf bij de muziek tot het donker is.

Op internet is er ongeveer niets over ze te vinden. Alleen een profiel op MySpace, met dit plaatje. Volgens dat profiel spelen ze afrobeat / psychedelic / trance en komen ze uit Aarhus, Midtjylland, DK. Het zijn jongens die muziek maken, geen websites. En goed! Ik gun ze zo een zaal. Maar ik weet geen zaal. Onder de brug is ook mooi. Eerst ben ik de enige toehoorder, maar er blijven steeds meer mensen hangen.

Geen opmerkingen: