zondag 12 juni 2011

Op een mooie Pinksterdag

Op de foto Bobby en zijn moeder. Ze zitten samen te wachten op bus 22 terug naar Zeeburg. Compleet met GVB-logo. Dat vind ik leuk, omdat Bobby zo op het GVB kan schelden. Alsof de RET zo goed is.

Bobby's moeder is te logeren. Voor het eerst. Ze wil niet gehaald worden, maar komt zelf met de Valys-taxi, helemaal uit Maassluis. Dagen van tevoren ben ik al gespannen dat mijn huis niet schoon genoeg is, want wat doe ik nou helemaal aan dat deel van het huishouden. Ik wéét dat het onzin is, maar dat weten helpt niet.

We lunchen, drinken thee, eten cake van Holtkamp, wandelen naar het Amsterdamrijnkanaal, naar het terras in het Flevopark, het is allemaal even weelderig groen. Is dit nou Amsterdam? Ja dit is ook Amsterdam en good for us!

Voor toch een béétje extra Amsterdam-experience gaan we zondagochtend met bus 22 naar de Nicolaaskerk. Er is Pinkster-Hoogmis. De in januari gepensioneerde Pastoor Joop Stam gaat toch weer voor, en die man is goed. Dat is een schot in de roos. Er is een prachtig koor, er stellen zich weer wat jongeren voor die het 'vormsel' hebben ontvangen... Het is allemaal even ontroerend. Het is Bobby's moeders allereerste katholieke mis en wat voor een. De tranen biggelen haar over de wangen, zo mooi.

Er staat op internet een mis met hem. Zie hieronder. Niemand die dat gaat kijken, natuurlijk, en ga dat ook vooral niet doen als je er niets mee hebt, maar voor wie het wel interesseert wil ik het toch laten zien. In het 'boekhandeltje' van de kerk ligt een boekje waarin een aantal mensen die zich tot deze Nicolaaskerk bekeerd hebben een stukje schrijven. De schrijfster Sjuul Deckwitz is een van hen.

Geen opmerkingen: