dinsdag 28 juni 2011

Weeralarm

Niet alleen het KNMI, ook de NS begint weeralarmen af te geven. We hebben nu nog een hittegolf, ineens, en straks hebben we noodweer. Met hevig onweer en hagelstenen van wel 5 cm. Hoewel er ook géén hagelstenen kunnen vallen, meldt het weeralarm. Daar heb je wat aan.

Vannacht nog werd het noodweer voor hier in het Noord-Oosten des lands verwacht in de late avond, maar in Zeeland is het al begonnen. Op Nu.nl staan prachtige foto's. Het lijkt me wel wat, hagelstenen van 5 cm als ik over de Veluwe rijd. Grauwe ellende. Diepe putten op mijn dak. Kletsnat schuilen bij een benzinepomp.

VVD-er René Leegte wil af van het KNMI, lees ik, omdat het CO2 zou prediken. De 60 miljoen subsidie moet maar weg bij het KNMI, omdat het de oren teveel laten laat hangen naar het kritische panel van klimaatonderzoekers IPCC en niet onafhankelijk zijn. ('En-dat-van-onze-belastingcenten.')

Mutti is vanochtend zelf opgestaan, heeft zich zelf aangekleed. Om mij in mijn logeerbedje te komen vertellen dat ze zo moe is en weer naar bed wil. 

Geen opmerkingen: