zondag 1 april 2012

Avanty Power Station

Om redenen waar ik liever niet op inga bezoeken we dit weekend wel drie keer de Praxis. Op de een of andere manier is Bobby al maanden geïntrigeerd door een zeker Power Station dat hij bij het Zaans IJzerhuis heeft zien staan, in de aanbieding. Het apparaat is echt iets voor mij, vindt hij. En de varianten die bij de Praxis staan hálen het niet bij dat van het IJzerhuis. Dat ik afgelopen vrijdagochtend weer zomaar met een geheel lege accu stond bevestigt hem daarin. Ik ben altijd heel blij en dankbaar met de komst van de altijd trouwe Wegenwacht, dus voor mij hoeft het niet zo.

Ik gun hem alles, maar zelf hoef ik niet zo nodig een Power Station. Ik laad al zo veel apparaten op elke dag, gék word je ervan. Laat - als mij accu het laat afweten - de Wegenwacht maar komen en mij aanjagen. Koop hem zelf maar, zeg ik op mijn allertoeschietelijkst, dan kijk ik tzt wel of ik hem gebruik.

Terwijl ik inkopen doe voor een nieuw recept groentetaart - mijn doelstelling dit weekend naast een afdoende afrastering voor Rooie en Gele - reist hij af naar het  Zaans IJzerhuis, en komt stralend terug met het Avanty Power Station. Het is knaloranje. Bobby is heel opgewonden, laadt het apparat op op het stopcontact van mijn netboekje,  en bestudeert onderwijl de gebruiksaanwijzing. Dit alles op zaterdagavond.

En dan gaan we op zondagavond om half tien naar parkeerplaats, alwaar Bobby mij gaat laten zien hoe je autobanden oppompt met de Power Station. De Power Station maakt behoorlijk kabaal, als een aggregaat. Ik weet wel dat mijn autoband altijd opgepompt moet worden naar 2.2, maar ik weet de maateenheid van de 2.2 niet. Bar? Aan de meters zien we niet dat we bij 2.2 uitkomen, maar de banden zijn wel heel erg hard. 

Dan gaan we tegen tienen naar mijn schuurtje, naar mijn mountainbike, die ook autoventielen heeft en zachte banden. Die zijn inderdaad snel opgepompt. We proberen ook nog het luchtbed uit, vanwege de neven Kwik Kwek en Kwak die binnenkort komen logeren, maar dat oppompen schiet niet op. Dat moeten e zelf maar doen met de handpomp. Vooralsnog kent de Power Station heeft nog veel mysteries.

Geen opmerkingen: