zaterdag 21 april 2012

Gabriel

Aartsengel Gabriel. Ik moet nog nazoeken waar hij/zij precies voor staat. Ergens las ik dat hij goed is voor communicatie, een soort schutspatroon voor journalisten en schrijvers. Ik vind hem/haar mooi androgyn, meer vrouw dan man. Ooit, lang lang geleden, ontmoette ik een jongensmeisje dat perse jongen wilde zijn/worden en zich Gabriël noemde. Maar dit terzijde.

Volgens de joods-christelijke traditie zijn er zeven aartsengelen, waarvan de katholieke Kerk er drie vereert: Michaël, Gabriël en Rafaël. Michaël wordt beschouwd als de aanvoerder van de hemelse legers in de strijd tegen Satan. Gabriël is de engel bij uitstek: hij is de verkondiger van goddelijke boodschappen. Zo bracht hij Maria de boodschap dat zij de moeder zou worden van de zoon van God. Rafaël is de engel die genezing en bescherming biedt. De Byzantijnse kerk vereert ze alle zeven.

Voor wie enorm gegrepen is en nóg meer wil weten: aartsengelen zijn geestelijke wezens die in Gods nabijheid leven en betrokken zijn bij de verlossing van de mensheid. De 'aartsengelen behoren tot de hoogste rang van engelen, die volgens de katholieke leer zuiver geestelijke en onsterfelijke schepselen zijn. In een middeleeuwse werden engelen ingedeeld in negen soorten: Serafijnen, Cherubijnen, Tronen, Heerschappijen, Vorstendommen, Machten, Krachten, Aartsengelen en Engelen.

Engelen doen het erg goed in het 'nieuwstijds'-denken. 'Gabriël richt zich op het tweede chakra (buik, leven, maatschappij, macht, gevoelens) en is geschikt voor familiemensen, ondernemers, commerciële mensen, sporters, warhoofden en entertainers. Gabriël helpt je leven te organiseren en brengt orde in je gevoelens. Hij helpt je relaties te verbeteren en succesvol te zijn. Hij versterkt de harmonie in families. Hij maakt het leven lichter, zachter en wijzer. En hij beschermt je innerlijk kind.' En daar kun je dan gels van kopen.

Geen opmerkingen: