donderdag 19 april 2012

Beurd is beurd

Ik ontvang een schrijven van de Belastingdienst of ik nog toestemming geef om een elektronische kopie van mijn aanslagen en beschikkingen naar mijn belastingconsulent te sturen. Nee! Dat hoeft niet meer! Ik ben zijn e-mailadres kwijt en zoek hem op internet. O! Om met die foto geconfronteerd te worden. 

Hoe vaak heb ik niet met hem om tafel gezeten. Dan zei hij altijd, elke keer weer: 'Jullie hadden dat huis nooit moeten kopen.' Dat wisten wij ook wel, maar het was nu eenmaal gebeurd. Beurd is beurd, zeggen ze in Groningen. Dus dan zei je soort van beleefd: 'Willem, dat weten wij ook wel, dat hoef je niet steeds te herhalen, nu moeten we verder.'

'Mijn passie ligt bij het optimaal bedienen van de ondernemers in het MKB, waarbij persoonlijk contact met de ondernemer(s) achter de onderneming leidend is. Het kleinbedrijf en het kleinere middenbedrijf vallen onder mijn doelgroep. Ik hoop hiermee de ondernemers inspirerend bij te staan', staat bij zijn profiel.

Ik bel met de Belastingdienst en stuur de consulent een mailtje waarin ik hem vriendelijk dank voor de bewezen diensten. Die hoef ik nu nooit meer te zien.

Geen opmerkingen: