zondag 1 april 2012

Is Gele ons te slim af

Terwijl ik eindeloos uitslaap laat ik de dieren vrij op het balkon, in de veronderstelling dat ze nu niet meer kunnen gaan scchuimen. Zo slaap ik een lange slaap der onschuldigen, maar tregen de tijd dat ik eindelijk wakker ben zie ik gemiste telefoontjes en sms'jes van de boeddhistische buurvrouw. En ik merk een luidmauwende Rooie op het balkon op. Waar is Gele? Gele is weg!

Gele blijkt weer bij de buurvrouw - en niet niet alleen bij haar, maar ook bij haar buurman Michael - wezen buurten. Blijkbaar is het niet eenvoudig, maar wel haalbaar om over de afrastering te klimmen. Voor Gele althans. Rooie lijkt die waaghalzerij vooralsnog nog niet aan te durven.

Buurman Michael zie ik zijn fiets pakken. Michael, roep ik vanaf mijn balkon, had jij mijn kat op bezoek? 'Die zwarte?' Ja, die had hij op bezoek gehad. Hij is niet kwaad of hysterisch, maar hij stelt het wel erg op prijs als ik een manier vind om de katten bij mij te houden, want is bezig met een project om vogels op zijn balkon te lokken.

Buurman Niels heeft ook een hek op zijn balkon sinds kort. Buurman Paul heeft me daar al fijntjes op gewezen. Een hek en een rand met witte scherpe punten om indringers af te schrikken. Vanaf de grond ziet het er bijzonder mooi en afdoende uit. Ik bel aan bij Buurman Niels.

'Het ziet er inderdaad prachtig uit,' zegt buurman Niels, 'ik heb ze van de Praxis, zowel het hek als de punten, je krijgt ze wanneer je vraagt naar afschrikkende middelen tegen duiven, maar helaas helpt het niet. Mijn kat klimt er gewoon tegenop en overheen.' Hij adviseert nu nétten. Te koop bij Intratuin.

Bobby en ik gaan vooralsnog door op kippengaas óp de hekwerk. Over kippengaas kunnen ze volgens ons niet heen klimmen.

Geen opmerkingen: