dinsdag 17 april 2012

Nieuw haar

Reenske is bijna terug. Ik doe een afscheidsborreltje met Nichtje, die zeven maanden in Reenskes huis heeft gewoond. Nichtje heeft net op het nippertje een nieuwe woning gevonden ver weg in west. We bespreken het huis en de buren en de poezen. Straks horen die verhaalelementen niet meer bij Nichtje, maar weer terug bij Reenske. Raar zal dat zijn.

Te Thailand heeft Reenske op haar blog een foto gezet van heur haar dat zeven maanden lang niet geverfd is, en de vraag of ze het voor haar terugkomst zal verven. Nee! reageer ik, gun ons je grijs! Of doe het roze met grijze! Roze met grijs?

Op het werk ligt een modespecial van Het Parool van een paar weken of maanden geleden met deze foto. Dat wil ik ook, is het eerste wat ik denk. Ik laat het aan Hani501 zien en die zegt voorzichtig: 'Maar je hebt nu al dít!' waarmee ze doelt op mijn nogal hardrode haarkleur de laatste maanden. Sinds de smaak 'kopergoudblond' op onverklaarbare wijze bij alle drogeristerijwinkels uit het assortiment is verdwenen heb ik hazelnoot geprobeerd maar dat is het ook niet.

Ik vind dit roze-met-grijs gewéldig, maar de rest van de looks! Ik heb niet zo'n fijnbesnaard Japans gezichtje. Lijk ik als ik zoiets doe niet alleen maar een excentrieke dame op leeftijd? Vinnie is helemaal vóór. Hij zegt dat hij de kapper vast gaat bellen, naar wie ik morgen toe ga. Ik weet het nog iet. Ik laat hem de foto zien, maar besluit nog niets. Mij lijken het echt looks voor Reenske. Maar wil ze daartoe overgaan, dan moet ze wel heel erg veranderd zijn in het Verre Oosten.

Geen opmerkingen: