zaterdag 6 juni 2015

Klootschieten

Familiedag. Ingesteld na het overlijden van Mutti. De eerste zaterdag van juni hebben we Familiedag. De organisatie berustte dit jaar bij mij. Ik heb gekozen voor de toplocatie NuNu.nl, een restaurant aan de Raalterweg te Schalkhaar, Deventer. Er is een tipitent voor ons, een speeltuin, picknickbanken, lounge-bedden, en veel lekker eten en drinken. Zeer grote aanbeveling voor dagjes uit met gezelschappen met en zonder kleine kinderen. 

De zon schijnt, maar niet zo heet als gisteren. We gaan steeds uit de tipitent in de zon. De achterkleinkinderen hollen en voetballen en dollen in de retro-speeltuin. Ze worden per persoon steeds meer persoonlijkheden en ze kunnen het ook steeds beter met elkaar vinden. 

De dag is een vrolijke chaos! Het toppunt van genoegen is het klootschieten. Ik wist niet wat dat was, dacht dat we gingen kleiduiven schieten, maar nee. De organisatie kan ook niet goed overbrengen hoe het gaat, dus bedenken we maar eigen spelregels. En die regels nestelen en zo krioelen we en groupe door het bos. De kleine kinderen draven als vrolijke puppies voor de troepen uit.

Geen opmerkingen: