maandag 8 juni 2015

Stilte gezocht

Ik ben nog niet helemaal toe aan de stilte en stel voor een middagje naar Zutphen te gaan. Bovendien heeft de literaire boekhandel aldaar een nieuwe eigenares, kan ik mooi bij haar een boek kopen en kletsen. 

Wat is Zutphen ontzettend mooi en leuk! Ik wil nu al wéér een dagje uit met een vriendin maar Zutphen. Lekker eten en drinken en shoppen, cultuur, natuur, rivier, alles wat je hartje begeert. 

Er stromen bij Zutphen twee rivieren: de IJssel en de Berkel. Daar zijn indertijd allemaal verdedigingswallen omheen gebouwd, wat tot nu oneindig pittoreske stadsgezichten heeft geleid. 

De musea en de kerken zijn op maandag dicht, maar dat geeft extra ruimte om te scharrelen. Tegenwoordig scharrelen Bobby en ik individueel door steden. Als we samen lopen kijkt de ander steeds in etalages en winkels die jou absoluut niet boeien. In je eentje rondkijken betekent ook dat de dingen dieper tot je doordringen.

Zo loop ik de stadswandeling langs de verdedigingswerken. Daarbij steek ik voortdurend af en door. Bij de antroposofische boekhandel De Boekerij koop ik Stilte als antwoord van Sara Maitland en bij de literaire boekhandel Van Someren & Ten Bosch Compassie van Stefan Enter. Bij de algemene boekhandel Boek&Buro wat stiften. Wie weet vind ik rust te gaan tekenen. 

Bij de cd-winkel vind ik Bobby terug, geheel volgens verwachting. Als we thuis komen zijn we weer 5 boeken en 2 cd's rijker.

Geen opmerkingen: