dinsdag 23 juni 2015

Meerpuntssluiting

Eigenlijk al vanaf het begin dat we de sleutel van dit huis hebben zitten we te klooien met de sloten, en dan met name het voordeurslot, maar ook het slot op de schuur. Bij de voordeur is het een meerpuntssluiting, heb ik net opgezocht. Je moet de klink omhoog bewegen, dan gebeurt er iets mysterieus, en dan kun je de deur in het nachtslot slot draaien. 

Het zijn 2-sterren-sloten, en beter tegen dat kerntrekken zijn 3-sterren-sloten. Vanwege de filmpjes over kerntrekken, die laten zien dat boeven in enkele seconden je huis in zijn, wil je dat je voordeur op zijn minst op het nachtslot zit. En dat lukt steeds niet, of alleen tergend moeizaam. 

Het slotsysteem past niet lekker, de je krijgt de deur niet dicht danwel open en het wordt steeds erger. Het hout van de verse voordeur werkt. Veel buren hebben hier last van. Bobby, die erg geduldig is, redt zich er redelijk mee, maar ik raak getergd en dat helpt echt niet. Soms moet ik de klink wel tien keer subtiel omhoog bewegen voordat de haakjes op hun plek vallen, waarna je de sleutel kunt omdraaien. Enfin, het zal wel onbegrijpelijk zijn wat ik hier schrijf, tenzij je het systeem kent. Voor mij is het nieuw.

Vanmorgen om 07 uur zie ik op straat de voorman van de aannemer, die nu de rijen 3 en 4 in onze straat aan het bouwen is. Wil je er even naar kijken, vraag ik. Eigenlijk doet hij dat niet, want met dat hij de sleutel aan ons overdroeg was elk probleem dat zich voordeed niet meer zijn probleem maar ons probleem. Hij sleutelt wat aan het hang en sluitwerk en het is klaar. O! zeg ik, kom mee naar het schuurtje! Dat gaat ook niet dicht! Ook dat beslag weet hij binnen een minuut te verschuiven zodat de sleutel gewoon weer probleemloos draait.

Geen opmerkingen: