zondag 21 juni 2015

Tour de France

'Hoe zit dat eigenlijk met die Tour de France?' vragen wij ons midden in de nacht af. Niet dat die Tour ons op zich veel kan schelen, maar als zoiets zich in jouw stad afspeelt, dan is het toch raar daar niets van mee te beleven.

Ooit waren wij - ik spreek nu over mijn jeugd - op vakantie in de Ardennen, rond 1969/70 denk ik (op een vrijgemaakte proefvakantie kamperen in een vrijgemaakt tentenkamp met oranje-blauwe tenten, onder leiding van een vrijgemaakte dominee, maar dit alles terzijde) en toen kwam daar ergens ook de Tour de France langs. We waren er naar toe en hadden de hele dag gewacht, en toen kwam zwoesj-zwoesj-zwoesj in vliegende vaart dat peleton langs. Drie seconden. Je zwenkte drie keer je hoofd op en neer en dat was het. Eigenlijk zag je niets.

Dit gaan we dus opnieuw beleven. Le Grand Depart. Zaterdag 4 juli rijden ze een tijdrit door de binnenstad en zondag 5 juli vertrekken ze echt. Zondag komen ze zelfs langs de Marnixlaan door onze wijk Zuilen! Het gekkenhuis dat het gaat worden in die krappe Utrechtse binnenstad, daar hoef ik echt niet bij te zijn. Maar zijn er niet andere mogelijkheden? Kennen we iemand met een raam aan het parcours?

Geen opmerkingen: