dinsdag 30 juni 2015

Monki

Het is nu al bloedheet, en het wordt de komende dagen nog veel erger, mijn Birkenstocks zijn vergaan en ik heb niets om aan te trekken. Dus ga ik Utrecht in om te shoppen. Door alle verhuisstress ben ik weer wat aangekomen, dus niets staat me. Ik heb kleren van soepele stoffen nodig. 

Zo raak verzeild in Monki, een kleurige winkel, waar ik een wilde rosepaarsegeelgroene broek van slechts 10 euro scoor. En dan naar H&M waar ik wel tien t-shirtjes op de kop tik. Het is een beetje bezoeking om in de lange rij voor de pashokjes te staan wachten, tussen al die sprietjes van tienermeisjes in hun hele korte korte broekjes, maar het doel: dat ik me met dit weer senang voel op straat en op het werk in wat ik draag, dat houdt me op de been. Monki is een zusteronderneming van H&M, lees ik net. 

Aardige platte Spaanse Yokono-sandalen vind ik ook. Terwijl ik eigenlijk Birkenstocks met glitterkralen zoek, maar die zijn er niet meer, zeggen de verkoopsters over mijn tweede keus: 'Nét iets eleganter dan die Birkenstocks van u.'

Geen opmerkingen: