vrijdag 10 juli 2015

De Billy's des levens

Heb ik eigenlijk het onderwerp Billy al behandeld? Een van de meest in het oog springende elementen in Bobby's kleine hunkerflat waren de enorme en volle donkerbruine Billy boekenkasten. Het zag er erudiet uit, maar ze waren overweldigend donkerbruin. Ik wilde ze niet mee naar het nieuwe huis. Ik herhaal: níet. We zouden in het nieuwe huis een leuke lichte - bijvoorbeeld mintgroene - echt houten bibliotheek. Bobby was het er mee eens. 

Maar halverwege het proces van verhuizen en alle boekendozen in ogenschouw nemende besloten we ze voorlopig toch maar wel mee te nemen, in afwachting van de nieuwe bibliotheek. Inmiddels zijn de Billy kasten neergezet en gevuld met zijn boeken. Maar die van mij staan nog in de dozen. En de Billy's staan eigenlijk heel erg goed in de grote lichte kamer met de goudgele vloerbedekking. Echt een bibliotheek om u tegen te zeggen. Dat zei de bibliotheekontwerpster ook. Ik zou erop doorgaan, zei ze.

Ondertussen heb ik heel veel boekenkasten bekeken, vooral van teakhout, en die kosten al gauw tegen de 1000 euro per stuk. En een handgebouwde bibliotheek zal ook vele duizenden euro's. Om het niet te hebben over het schilderwerk.

Om een lang verhaal kort te maken, nu ben ik op Marktplaats op zoek naar donkerbruine Billy-kasten. Ze zijn namelijk uit de collectie bij Ikea, en schaars. Ik heb er nu twee gevonden van 80 cm breed in hartje Utrecht. Twee voor 50 euro. We kunnen ze in het weekend halen.

Geen opmerkingen: