woensdag 8 juli 2015

Let the music play

Na het tweede bezoek van de hoveniers (Wij na weken nadenken: 'We vinden alles leuk, maar hoeveel kost het?') ben ik de dag verder alleen thuis. Wat nu? Should I stay or should I go? Eerst maar eens de administratieve post van de afgelopen maanden, die ik sinds de verhuizing allemaal in een mandje geflikkerd heb, lezen en in de geëigende ordners opbergen. Dan krijg je toch weer meer het gevoel dat het chaotische leven een beetje beheersbaar is. En dan lekker muziek draaien. 


'We hebben toch al een Lucie-hoekjes gemaakt', zegt Bobby. Dat zijn bonte hoekjes in het huis die blijkbaar mijn gevoel van 'thuis' bepalen. Meisjes-troepjes. Dingen. Prenten. Er komt steeds meer terug. Maar ik zie ook wel dat het eigenlijk geen voorrang heeft. Eerst moet immers de grote structuur kloppen, voor je lampen en prenten en dingetjes gaat ophangen.

Lucies muziek helpt ook. Ik herinner me weer dat ik toen toen ik met Ex samenwoonde weinig muziek draaide, omdat de muziekbehoefte vrijwel nooit dezelfde was. Nu komen daar straks al die vertrekken bij, waar je je eigen muziek kunt draaien. Kate & Ann McCarrigle: heerlijke muziek uit de jonge jaren. Het huis te Zuilen wordt er steeds leuker van.

Geen opmerkingen: