woensdag 22 juli 2015

Midzomer televisie

Toen ik alleen woonde had ik een tv bij mijn bed. Ik ga best vroeg naar bed, en ik lag soms uren in bed naar de zender Comedy Central te kijken. Nu heb ik geen tv meer bij het bed. Daar heb ik wat op gevonden. Als ik nu vroeg naar bed ga  kijk ik op de iPad naar wat NLZiet aanbiedt. NLZiet is zeg maar de Netflix van de Nederlandse televisie. Daar staan veel series op, en documentaires en cabaret. Ik zie dus nu iets interessanter materiaal dan voorheen. Ach, al die eindeloze afleveringen van Seinfeld, Will & Grace, Friends, Married With Children, en ga zo maar door, ik had ze al vaak gezien. 

Nu heb ik op NLziet de reeks MidSomer Murders gevonden. Lekker naar crimes op het Britse platteland kijken. Die afleveringen duren wel anderhalf uur, dat is andere koek dan een sitcom van 20 minuten. Aan deze inspecteurs moet ik nog even wennen, de uiterlijken en karakters zijn een beetje kleurloos.

Ik ga de aflevering maar niet navertellen. Omdat ik niet erg gewend ben aan het genre ben ik altijd een beetje bang dat ik het niet kan volgen; die enorme hoeveelheid personages, levensgeschiedenissen, conflicten en intriges die in zo korte tijd langs komen.

Geen opmerkingen: