maandag 27 juli 2015

Lampje

Er is iets in de straat als het donker wordt, en het wordt steeds vroeger donker. De huizen met een lichtje bij de voordeur maken de straat veel vriendelijker en welkomer. Wij hebben er ooit een peertje van zo'n 100 watt (bij wijze van spreken) in gedraaid, en dat blijkt helemaal níet verwelkomend, eerder agressief. Dus doen we er nu een lief klein zachtwit spaarlampje in. Wat staat dat vriendelijk. 

Terwijl ik ons lieve lampje van een afstand bewonder kijkt Bobby om zich heen en stelt vast dat het zo donker is omdat de straatverlichting in onze straat het niet doet. Dat was mij nog niet opgevallen. Vandaar dat het zo spooky is.

Als verantwoordelijk burger vervoeg ik mij meteen bij het Digitaal Loket van de Gemeente Utrecht. Daar staat te lezen dat je ze tot 20 uur kunt bellen. Een poosje dóórzoeken en ik blijk de melding toch ook online te kunnen doen, al moet je wel door 20 formulieren heen, waar ze voortdurend weer je naam, adres en telefoonnummer vragen. Aan het eind zie ik staan dat een melding alleen in behandeling wordt genomen als je het nummer van de lantarenpaal in kwestie vermeldt, dat op 2 meter hoogte op de lantarenpaal te vinden is. Op 2 meter hoogte, in het donker, wie verzint dit soort regels? 

Geen opmerkingen: