vrijdag 3 juli 2015

Picknick in the Park

We zouden naar de Maarseveense Plassen om te picknicken, want dat doen ze hier, maar er wordt onweer voorspeld en ik stel voor het Julianapark aan de Amsterdamsestraatweg. Dat vinden ze een leuk idee. Els en Joost wonen ook bij de Amsterdamsestraatweg, maar veel dichter bij de binnenstad. Zij gaan zijn meer gericht óp het Griftpark. Utrecht Noord-West is niet zo populair bij de kringen waarin wij verkeren. Die verkeren in Utrecht Oost of in Oog en Al. 

Maar het Julianapark is hartstikke leuk. Er picknicken veel mensen, maar niet te veel, zoals op het Lepelenburg of het Wilhelminapark, waar het op zonnige dagen hutjemutje vol is. Er zijn geweldig veel types om naar te kijken. Er wordt hardgelopen, er zijn niet onverdienstelijk voetballende meisjes, en geweldige Surinaamse prinsesjes... Kortom: een park naar mijn hart.

Hét onderwerp is natuurlijk de Grand Depart aanstaande zaterdag. Ken je mensen langs de route, zijn ze ook thuis, ben je daar welkom, hoe kom je er? Want de hele stad is afgesloten. Ga je je in de hitte in de meutes begeven of blijf je thuis? En als het gaat onweren en regenen vliegen we allemaal snel naar huis.

Geen opmerkingen: