donderdag 9 juli 2015

Labyrinth

Heb ook nog het Labyrinth van Huize Casella te Hilversum op mijn programma staan. Ik ben daar één keer eerder geweest, in de winter, toe het net aangelegd was en de omgeving nog woest en ledig was. Ik ben nieuwsgierig naar hoe het in de zomer is, of het overwoekerd is door wilde bloemen. 

Terwijl ik daar loop - al een tijd, het is een erg lang labyrinth - word ik aangesproken door een vrouw die vertelt dat er zo een Workshop Labyrinth Lopen begint en dat er dus zo een stuk of tien mensen bij komen. Voor de workshop legt ze teksten neer. Bij de ingang 'Loslaten', in het centrum 'Ontvangen' en bij het aanvaarden van de terugweg 'Toelaten'.

Er liggen ook levensvragen op een A4-tje geformuleerd via de metafoor van de arend. De arend die meezweeft op de luchtstromen. Wanneer voelde jij je gedragen door de gang der dingen? De arend die zijn jongen uit het nest gooit en dan moeten ze zichzelf maar redden. Wanneer voelde jij je uit het nest gegooid? Voelde je eigen kracht? Maar moeder arend redt het  jong wel als het zichzelf niet redt. Herinner je je een moment dat je je gedragen/gered voelde toen je het niet redden? Het zijn mooie vragen, die onverwachte herinneringen oproepen.

Geen opmerkingen: