maandag 13 juli 2015

OoVee

Het regent en ik moet om half 10 op het Rokin te Amsterdam zijn. Wat te doen? Zal ik met de bolide met grote kans op file en dan bij de Bijenkorf parkeren, of zal ik het OV eens uitproberen? Dat je niet via NS-Station Zuilen vlakbij hier moet, maar naar Utrecht CS dat is duidelijk. En ook dat je - als je met de fiets gaat - je minstens10 minuten moet uittrekken om je fiets ergens te parkeren. 

Omdat het regent valt de keuze ditmaal vrij eenvoudig op Bus 3, die vier keer per uur rijdt en op tijd. De heenweg stopt hij zelfs bij het Vredenburgviaduct bij de Van Sijpesteijnkade, en blijk ik binnen het kwartier hoog en droog op het station. (De terugweg op Utrecht CS zal ik op zoek naar busperron A. Dat adviseerde Reenske laatst als toevoeging bij mijn reisadvies Bus 3: 'Dan moet je er wel Perron A bij zeggen.' Zij had wat afgedwaald op dat Hoog Catharijne. Je hebt busperron A t/m E. De perrons A, B en C zijn aan de Centrumzijde, D en E zijn bij de Jaarbeurs. For whom it might concern.

Alle tijdwinst gaat overigens vervolgens geheel weer verloren aan vertraagde treinen en trams, maar als je je eraan overgeeft is dat allemaal helemaal niet zo erg. Met OV is het anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. Een nadeel zijn wel de verlokkingen onderweg. Shoppen en eten. Ik koop een wit linnen colbertje, een wijde zwabberbroek (zwart met sterretjes), en nog wat witte t-shirtjes. Voor de tijd van het jaar.

Met de bolide was het denk ik 50 minuten plus wat parkeergeld geweest. Maar met minder verlokkingen. De bolide is véél (kosten)efficiënter. 

Geen opmerkingen: