donderdag 14 april 2016

Moins de Chevetogne

We doen een bezoek aan Chevetogne. Er is daar de Abdij van Chevetogne met zowel een Latijnse als een Byzantijnse kerk en bijbehorende liturgie, als een boekhandel, waar ze tweetalig gespecialiseerd zijn in wereldreligies, levensvraagstukken en Byzantijnse kerkmuziek. En iconen en andere parafernalia voor in kapelletjes. En abdijzeepjes en abdijlikeuren. Twee jaar geleden zijn we hier ook geweest, toen in november/december.

Nu schijnt de zon volop en is het een paradijselijk wonderoord van rust. Kwinkelerende vogeltjes. Een grasmaaimachine die de gazons scheert. Om half zeven zijn de Vespers.

Er is hier ook het Domaine de Chevetogne, 10 euro entree en de kans dat dat een even grote tourist trap is als gisteren het Domein van Han. Dat is het. Geen informatie, zelfs het informatiecentrum is dicht, er is alleen een friterie open en verder is het park nog in staat van opbouw voor het nieuwe seizoen. Er zijn geen gemarkeerde wandelingen en de het en der gesponsorde parkplattegrond is niet te volgen. En er is het treintje. Maar de kruidentuin is prachtig, en andere tuinen zijn ook mooi. Maar we gaan maar gauw terug naar de abdij om mooie boeken en parafernalia te kopen.

Om half zeven beginnen de Vespers. De monniken zingen prachtig.

Geen opmerkingen: