woensdag 20 december 2017

Cirkelbos

Almere heeft ten oosten allemaal creatief natuurgebied. Ze hebben een Cirkelbos, een labyrint, een kathedraalbos en wat al niet. En omdat ik om mij moverende redenen naar een Buitenwinkel wil van Staatsbosbeheer gaan K. en ik naar Almeerderhout als bestemming voor ons dagje uit.

K. blijkt het gebied van 15 jaar geleden te kennen toen ze inspirerend consultant was. Een collega van haar was toen met de gemeente Almere in de weer hoe ze daar de bewoners naar buiten konden krijgen. Landgoed De Kemphaan en dit Almeerderhout zijn daaruit voortgekomen. 

Vandaag is het uitgesproken  druilerig en mistig. En toch heel heel mooi. En er is helemaal niemand. Het mooist is het labyrint met 568 boompjes. We doen er wel anderhalf uur over: heen en terug. 

We gaan ook op zoek naar De Groene Kathedraal van Marinus Boezem, en naar het kathedraalbos, maar we kunnen het niet vinden. Hoe kan dat nou, als je de foto’s bekijkt is het zo imposant. Is het misschien al overwoekerd? Of zijn we niet ver genoeg doorgelopen?

Zie ook:


Geen opmerkingen: