dinsdag 19 december 2017

Glutenvrij

Ik denk: ik ga lekker bami voor Marg koken. Met die boemboes van Conimex en een grote zak wokgroente is dat een fluitje van een cent. Vooral de eerste keer in een vreemde keuken. En heerlijk. Ja lekker, zegt Marg, maar eh, er zijn wel wat restricties. Glutenvrij en geen u, kool en prei, om maar wat te noemen. De lijst is nog wat langer, en je raakt danig in de war als je bami wou maken. Want ui kool en prei zijn wel basis-ingrediënten van bami. En mie is van tarwe, dus gluten. 

En wat zijn gluten eigenlijk? Hoe erg zijn een heel klein beetje gluten als ze van de diëtiste ineens glutenvrij moet? Zo zit ik laat in de avond glutenvrije recepten te zoeken en kom ik uit op stamppot spinazie met kip. Dat is toch een heel ander smaakpalet. En Marg appt: 'Ja! Lekker! Bami! Of nasi!'

Geen opmerkingen: