donderdag 28 december 2017

Urban Sketching

In Trouw staat een verhaal over zondagsschilders en amateurtekenaars, waarvan er 1,7 miljoen blijken te bestaan in Nederland, vooral vrouwen op leeftijd. Ai. Niets bijzonders dus, die hobby van mij. Dertien in een dozijn. Amateurs schilderen liefst naar de werkelijkheid: landschappen, dieren, portretten. Ai. En die amateurs willen allemaal gezien worden en erkenning. Ai.

Trouw schrijft ook over een wedstrijd op de Facebookpagina LikeMyPainting. Daar kun je werk op posten en als je 25 likes hebt kun je mee naar een verkiezing door een professionele jury. Zal ik eentje inzenden en zo ja welke? En moet ik dan mijn internet-‘vrienden’ vragen mij te ‘liken’? Ai.

Onder mijn Maassluis-kerstnacht-tekening die ik gepost had op de groep ‘IedereDagEenTekening’ stond een reactie: ‘Urban Sketching!’ Wat is dat nu weer? Er blijkt een beweging te zijn van mensen die buiten tekenen. Tekenen op locatie. Je hebt Urban Sketching Nederland maar ook per stad, dus ook Urban Sketching Utrecht. Het is allemaal rijp en groen wie en wat er deelneemt. Architecten, designers enerzijds, maar ook amateurs. Soms worden er Urban Sketching Dagen georganiseerd. Voor je het weet ben je weer uren en dagen en weken onder de pannen.

Tekenen is de nieuwe mindfullness, lees ik ergens. Ook zoiets had ik deze week bedacht. Ai. Ik zit weer midden in een trend, zonder het door te hebben.

https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/07/urban-sketching-weg-met-die-smartphone


Geen opmerkingen: