maandag 25 december 2017

Kerstdiner

Het gaat goed met de Kerst. So far so good. De saamhorigheid en de lekkere dingen. Het diner dat ik kook voor Schoonmama is  heerlijk, al zeg ik het zelf. Marokkaans. Zo exotisch voor haar. Ik laat de recepten bij haar achter, dan kan ze er morgen mooi over uitwijden tegenover Tante Miep. 

Eerst een wortel-pastinaak-pompoensoep, met daarop in knoflook gebakken koriander en peterselie, toen een couscous met kip, kikkererwten, courgette en peultjes. (Ik ben een blikje tomaten en de kaneel vergeten, dus Bobby naar de buurvrouw voor kaneel en een blikje tomaten. Dat had de buurvrouw niet en toen kregen we een pakje Unox tomatensoep.) 

Naast de couscous twee leuke salades (een van sinaasappel en olijven, en een met rucola en spinazie).  Alles is  heerlijk gekruid met vooral komijn en kaneel, en verse peterselie en koriander. En tot slot een toetje met griekse yoghurt, gecaramelliseerde stukjes peer en kruimels van koek bastonje. Mjommie. En zo eenvoudig. We zitten helemaal niet vol, zeggen ze na afloop tevreden. 

Als we om half negen de bolide weer inladen (slaapzakken, koffertjes, pannen, kruiden en ander kookgerei) zegt ze diep dankbaar hoe diep dankbaar ze is voor alle fuss die we uitgehaald voor haar kerst. Voor jou doen we alles, zeg ik.

Geen opmerkingen: