dinsdag 12 december 2017

Bluetooth

De moderne audio levert allerhande keuzestress op waarover ik eerder al rapporteerde. Ik ben daar niet in thuis en weet niet hoeveel geld ik wil uitgeven. En dat fenomeen Bluetooth, is dat betrouwbaar? 

En vandaag ben ik bij Het Kruitvat langs waar ze tegenwoordig ook een audiowandje hebben. Eigenlijk wilde ik alleen even checken of ze ook een powerbank verkopen, want de powerbank van Rail Tender die ik jaren geleden in de trein kocht heeft zoveel kuren dat ik beter een nieuwe kan aanschaffen. Ze hebben daar ook een powerbank die de iPhone drie keer kan opladen. En wat zien ik: ze verkopen ook Bluetooth speakertjes à € 7,99 met naar eigen zeggen formidabel geluid. Daar koop ik maar een van, dan kan ik in elk geval vertrouwd raken met het fenomeen Bluetooth en de moderne verbondingen. In afwachting van iets mooiers. 

Of het blijft de komende jaren dit boxje. Op mijn Marokkaanse kastje ziet het er uit als een buitenaards wereldwonder. 

Er zit geen gebruiksaanwijzing in het doosje dus ook dit moet weer geheel intuïtief. De Bluetooth op de telefoon herkent niets. Eerst het boxje maar eens opladen met een snoertje. Dan straalt hij rood. De telefoon herkent nog steeds niets. Na een etmaal straalt hij nog steeds rood. Het moet blauw stralen. Stekkertje eruit en apparaat aanzetten. Dat wordt de straling blauw en komt er een veel te luide mechanische Chinese stem die in het Emgels zegt het apparaatje aan staat. En dan herkent de telefoon hem wel. Nu luister ik weer naar die prachtige cellomuziek van Jian Wang. Uit zo’n klein apparaatje komt best leuk geluid. Ik kan er ook radio uit luisteren. Het is geweldig.

Bobby heeft een reparateur gevonden te Soest voor zijn jaren zeventig versterker en die verkopen ook moderne retroradio’s met Bluetooth en nog veel meer. Hij begint geloof ik zelfs eem beetje lol te krijgen, in het tweesporenbeleid in dit huishouden. Het geluid uit het malle speakertje van 7 euro is helemaal niet slecht. Voorlopig kan ik er wel even mee leven.

Geen opmerkingen: