zondag 31 december 2017

Das alte Jahr vergangen ist

'Vrolijk feestje!' wenst deze en  gene me toe. Maar we doen geen feestje. Al enkele jaren hebben we het programma-onderdeel Oudjaarsavond van de jaaragenda geskipt. Deze 31 december gaan naar de Vespers in de Domkerk, om 19 u. Voor een beetje Uren dagen maanden jaren...

Het regent echter als een gek en ik wil met de bus, maar Bobby realiseert zich net op tijd dat er vanaf 20u geen bus meer terug rijdt. Dus toch wel die 25 minuten met de fiets.

Het is mooi. De Domkerk is heel donker, slechts één vleugel is spaarzaam verlicht. Er zijn enkele tientallen mensen op af gekomen. En natuurlijk die prachtige cantorij in rode pijen. Ze zingen onder meer 'Das alte Jahr vergangen ist' van Samuel Scheidt.

Op de Buienradar was te zien dat het om 20u droog zou zijn. Nou, mooi niet. Dus terug weer door de koude, wind tegen, en regen. Je kan zeggen: dit is dé manier om heel blij en dankbaar te zijn met een avondje thuis op de bank met een aflevering ‘Andere tijden’ over het weer, en de Oudejaarsconference van Youp van ‘t Hek in de Stadsschouwburg van Groningen.

Youp haalt nog aan dat hij zijn allereerste programma speelde in een klein theatertje áchter de schouwburg: Het Kruithuis. Dat weet ik nog! Ik was erbij. Zijn cabaretgroep heette Cabaret Nar en de show ‘Romantiek met mayonaise’. Volgens mij zong hij toen al ‘Flappie’. Ik vond hem ontzettend leuk. Nu eigenlijk ook weer. Bobby en ik zitten deze Oudjaarsavond saampjes luid lachend op de bank.

Geen opmerkingen: