zaterdag 9 december 2017

Geveltuin

Heb ik al over de geveltuin verteld? We krijgen langs de zijkant van ons rijtje in onze stenige zijstraat een geveltuintje van zo 25 meter lang en een stoeptegel breed. Buurman Jeroen heeft daar bij de provincie een subsidietje voor geritseld.,We hebben niet zo’n zin om alles zelf te doen, dus we vragen onze consultant de hovenier Hans van het plantsoen of hij voor ons een plantenplan wil maken. Hans houdt kantoor boven de schuur van een oude bomenkwekerij achter Fort Maarsseveen. Leuk om weer een stukje van de kaart in te vullen. Buurman Tommy gaat ook mee, want het is tenslotte zijn muur.

Buurman Jeroen had ook geritseld dat de aannemer van de straat 30 cm zand uit die 25 meter richel schepte en verving door voedzame tuinaarde. Het is wel bijzonder dat de gemeente dat doet. Het ligt meer in de lijn der verwachtingen dat je zelf zand schept en afvoert en aarde terugstort. Wij allang blij. Ik zat wel heel erg aan te dringen de afgelopen weken: wanneer komt die aarde nou, de bloembollen moeten erin! En van de week was het zover. Twee mannen met machientjes stortten aarde. Ik natuurlijk plaatjes schieten.

De achterbuurman verderop die zelf zijn geveltuintje heeft aangelegd was minder amused. Want hij had alles zelf gedaan. 

En zo praten we over de mogelijkheden en wensen. Waar ik alles wild wil wil buurman Tommy alles beheerst. Hij is van de buxus-heggetjes. De hovenier zet alles wat hij hoort in een computerprogramma en dan rolt er een levendig logisch breed gedragen geheel uit,

We laten onze hovenier als het kan de planten er ook in zetten. Want dat gaat 10 keer zo efficiënt als buren optrommelen en bij elkaar laten staan jeuzelen over wat de bedoeling is en wat waar moet. Het is allemaal geweldig.

Ja ik had er al over verteld.

Geen opmerkingen: