zondag 31 december 2017

Terugblik

Eindelijk aan mijn Jaaroverzicht 2017 begonnen. In een schrift. Met de hand. Het duurt de hele middag. En het is nog lang niet klaar. Eerst thema's genoteerd: wonen, werken, vriendinnen, familie, hobby's, gezondheid, vakanties, wandelingen, muziek, kunst. Allemaal verschillende laadjes om open te trekken, en dan  maar gaan schrijven en schrijven en schrijven en waar een black out is terugzoeken in de agenda en de blogs. 

Er is veel gewist in mijn geheugen. Wanneer had ik de tandvleesoperaties? Dit voorjaar? Vorig najaar? Die gebroken pols, was dat dit jaar? En wanneer lag Schoonmama ook alweer in het ziekenhuis? En wanneer solliciteerde Constantijn bij ons? Was dat ook dit jaar? Wanneer ging Mandy naar het ziekenhuis? Duurde dat maar een maand? Waar waren we eigenlijk op vakantie dit jaar? 

Het was zo'n zwaar jaar dat ik erg veel vergeten ben en/of verdrongen heb. Ondanks al die blogs (die ik maar eens niet geraadpleegd heb). Mijn agenda heb ik slecht bijgehouden. Dat is dan maar een eerste goede voornemen: de agenda beter bijhouden zodat ik aan het eind van het jaar daar aan factchecking kan doen.

Geen opmerkingen: