maandag 14 mei 2018

Asperges en verse bloemen

Vijf uur en 37 minuten, zegt Google optimistisch. Dan kan echt niet, zeggen Zus4 en Zwager4. Zes uur rijden is minimaal. En dan heb je nog de pauzes daar bovenop. Om 9 uur vertrek ik en om 18 uur ben ik thuis. Bij Hamburg sta ik een uur in de file, dan bij en voorbij Bremen een uur, en vervolgens de waarschuwing om vooral niet richting Osnabrück te rijden, want daar staat twéé uur vertraging. 

De aanbeveling is via Cloppenburg en Emmen. Dat is een trage provinciale weg vol vrachtwagens. Net over de grens krijg ik ook nog een stortbui van jewelste, zo erg dat je niets meer ziet. Niet voor niet achter niet links niet rechts. En ook geen zoab-asfalt. Gedurende enkele minjten denk ik: dit is het einde, ik slip zo van de weg af of een ander slipt mij van de weg af, maar we overleven alles weer. Zo’n rit moet je maar zo gauw mogelijk vergeten. 

Thuis heeft Bobby asperges en verse bloemen gehaald. Mmm. Hij heeft me echt wel gemist, zegt hij. Het voordeel was wel dat hij de afwas dagen op het aanrecht kon laten staan, maar dat weegt toch niet. Dat is mooi, zei ik. Ik vermoed namelijk dat ik meer op stap ga.

Geen opmerkingen: