maandag 7 mei 2018

Lustoord

Ik sta vroeg op en overweeg alles. Vier dagen Berlijn, wat ga ik doen?  Het zijn maar vier dagen en ik wil vooral traag. De volgende keer ga ik zéven dagen! 

Na het ontbijt met de frische Brötchen van de Edeka en de koffie ga ik lopend naar de Botanischer Garten. Dat is door de winkelstraat Schlossstrasse van Steglitz. Het is een belangrijk winkelgebied met alle grote en kleine winkels. Vooral van de Bastel-winkel word ik helemaal wild, ongelofelijk veel spullen hebben ze daar. Blijkbaar hobby-en Duitsers veel meer dan de Nederlanders. Wij hebben sinds V&D weg is alleen nog de Pipoos, en dat is inieminie vergeleken bij dit. Ik smelt helemaal voor de Lamy-caligrafeer-pennen. Maar ja wanneer doe je nog schoonschrijven dezer dagen?

De Botanischer Garten is een ongelofelijk groot terrein. Je vertraagt er vanzelf want je weet niet waar je kijken moet, zo prachtig. Ik kan er zo wel vier dagen doorbrengen. Zo mooi. Zo heerlijk. Daarbij vergeleken vallen de Hortussen van Amsterdam en Utrecht - hoe lief ook - helemaal in het niet.

Geen opmerkingen: