woensdag 23 mei 2018

Grief

 Ik heb mijn eerste bestelling binnen! ‘Mag ik van jou een print van de afbeelding “Grief”’uit 2015?’ Ik stel mij voor hoe iemand al die tekeningen op mijn nieuwe website heeft bekeken en deze uitgekozen. Wauw! Ik herinner me vaag dat ik een hele reeks tekeningen van treurende graf-engelen maakte nadat Mutti was overleden. Wanneer was dat ook alweer? 2013? Maar deze tekening is van 2015.

De vrouw die de prent bestelt ontmoette ik bij de uitvaartdienst van Marg. Zij werd Facebook-vriend en weet daardoor van mijn tekeningen-website. Doet deze prent haar aan Marg denken? Of treurt ze ook over andere mensen? Ze schrijft dat ze les heeft gehad van Arthur Polspoel die specialist is grafengelen. Die naam ken ik niet, maar die is zo gevonden. Hij was ooit pastor en later docent rouwbegeleiding aan de Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg. Op twee van zijn boeken staat zo’n grafengel afgebeeld.

Dat wordt morgen een tocht naar de Printerette en van alles uitproberen met papier. 

Zoekende naar de geschiedenis van de grafengelen als thema begint het in 2012. Er is een die ik zelf eigenlijk mooier vindt. Want lichter.Geen opmerkingen: