woensdag 2 mei 2018

Keukengerei

Omdat ik nogal slecht zwart-op-zwart zie, met name in de avond, is sinds ik op Zuilen woon de zwarte waterkoker op ons zwarte aanrecht mij een doorn is het oog. Op de Elandsgracht en de Zeeburgerdijk had ik andere aanrechten, toen speelde de kwestie ‘zwarte waterkoker’ niet. Maar ja, een waterkoker die het doet die doe je niet weg.   

Waterkokers. Ook weer zo'n thema. Ooit nam ik een prachtige vintage lichtgele aardewerken waterkoker mee uit Australië. Maar de snoeren en de contacten waren oud en vergaan. Dat was niet veilig. De laatste waterkoker die ik kocht werd een zwarte, want bij de Blokker hadden ze blijkbaar gaan andere. Nu heb je internet. 

Dus ik was best een beetje opgetogen toen afgelopen week de waterkoker begon te lekken. Er lagen steeds plasjes water op het aanrecht onder de zwarte. Langzaamaan groeide het besef: ik mag een nieuwe! En dan ga je googelen op ‘gekleurde waterkokers’ en dan vind je dit. Hij is met zijn €79 uiteraard weer de duurste onder de waterkokers, want die heb je al vanaf een tientje. Bobby dacht nog even meer aan het onderzoeken en repareren van de zwarte waterkoker. Maar ik wist meteen een verjaarscadeau. 

Hij staat inmiddels prominent en vrolijk op het aanrecht. Bobby heeft de zwarte toch gerepareerd. Die De gaat straks naar de kringloop.

Geen opmerkingen: