donderdag 10 mei 2018

Vaarwel

Dat was dan weer dat: vier dagen Berlijn. Afscheid van het appartement in Steglitz. Het is een tamelijk oud appartemtencomplex met een grote groene binnenplaats waar door de hoogte van de gebouwen en enorme bomen eigenlijk geen zin komt. Op het balkonnetje aan de binnenplaats heb ik eigenlijk niet gezeten. Wel fijn een eigen huisje waar je kunt ontbijten en je potje kan koken.

Zoals je het de eerste dag inricht om het je eigen te maken, zo onttakel je het na afloop weer. Alles een beetje schoon en netjes achterlaten voor de volgende. 

De eigenares had gevraagd of ik de was wilde meenemen naar Amsterdam want de wasmachine was kapot, maar het was vond ik nogal veel. In haar welkomstbrief staat dat er waanzinnig veel dekbedden en dekbedovertrwkken en handdoeken zijn, maar die zijn bijna allemaal gebruikt. Ik pruttel er een beetje over, zie mij al met een bolide vol met vuile was van anderen naar MeckPom rijden en dan terug naar huis en dan naar Amsterdam te brengen. Dan zegt ze dat ik het daar maar moet laten. Zo. 

Het is een fijn appartement en goed daar te zijn. Ik zal haar omstandig bedanken. Wellicht tot wiedersehn.

Geen opmerkingen: