maandag 7 mei 2018

Steglitz

De bovenbuurvrouw die mij de sleutel van het apartement moet geven is niet thuis wanneer ik om 17u in Steglitz arriveer, want het is Moederdag in Duitsland en ze is uit eten met haar zoon. Aldus de verhuurster in Amsterdam. Kan gebeuren. Dus kuier ik een rondje door Steglitz tot ze weer terug is. 

Het is altijd leuk om door de eindeloze straten van een Duitse Grossstadt te lopen. Er zijn veel restaurants in de buurt, maar ik vind ‘s avonds in mijn eentje uit eten nooit zo leuk. Dat doe ik liever ‘s middags. En dan ‘s avonds thuis bijkomen. 

Om 19u is de bovenbuurvrouw gelukkig weer thuis en kan ik me installeren. Dat betekent alle sleutels uitproberen, knopjes vinden, kasten onderzoeken, koffers uitpakken, apparaten aansluiten, WiFi-verbinding zoeken, en tenslotte de bolide parkeren op een plek waar dat gratis mag. De winkels zijn op zondag dicht, dus proviand halen kan pas morgenochtend.

Het volle leven. Ik haal een minipizza en een Griekse salade bij de pizzeria bij de S-Bahn Feuerbachstraße en smikkel alles lekker thuis aan de keukentafel op en dan stort ik in slaap op de bank. En het was ochtend geweest en het was avond geweest: de eerste dag. 

Geen opmerkingen: