maandag 16 juli 2018

Avant Garden


De Autobahn in Duitsland is hell. Het is half vier eer we Hamburg voorbij zijn. Overal Stau. En we vertrokken al om half negen. En na Hamburg is het nog bijna twee uur rijden voor we bij de oversteek naar Denemarken zijn. Voor wie vaker richting Zweden gaat: we doen ditmaal de route Putgarden - Rødby. In een van de reisgidsjes stond te lezen dat je als je vroeg vertrekt en doorrijdt met een beetje mazzel met de lunch aan de zuidkust van Zweden kunt zijn. Echt niet!

De finale van het WK missen we.

Als je van de boot afrijdt in Denemarken is er uitgebreide grenscontrole. De nieuwe tijd. Wie blond is - zoals ik tegenwoordig - mag doorrijden. Bruine en zwarte reizigers worden gecheckt. Ik vind het pijnlijk.

Nou ja, we belanden in Nykøbing in een heerlijke B&B met een prachtige tuin. De weg er naartoe leidt door lege landschappen met wuivend graan. Her is zo mooi in het zonnige Denemarken, waarom gaan we eigenlijk nog verder?

We eten pizza in het centrum, waar de mensen samen op een groot scherm naar de WK-finale hebben gekeken. 

Als we weer ‘thuis’ zijn komt de mevrouw van de B&B er bij zitten. Ze praat graag. Zij is Iers en kunstenares, en gescheiden van een boswachter, en helemaal into healing en shamanisme en astrologie. Natuurlijk krijg je de vraag: wat doen jullie voor werk?

Ik geef eerlijk antwoord. Ik weet niet of ik dat een volgende keer weer doe. De mevrouw meent dat mijn ontslag begin april te maken heeft met Orion (of Uranus, daar wil ik af zijn), en mijn frustratie erover met mijn ‘ego’.  Ik vind dat nogal wat om tegen iemand te zeggen die je niet kent en dat meld ik ook even, en later excuseert ze zich daar gelukkig over. 

Wat ze precies over Orion (of Uranus) zegt is me ontschoten, maar misschien is het een idee om op een dag een echte astroloog te vragen naar zijn/haar visie. 

Ze heeft nog nooit gehoord van mensen die bij het ontbijt én thee én koffie willlen. 

Geen opmerkingen: