donderdag 26 juli 2018

Botenmuseum

Ik heb hier te Karlskrona nog niet zoveel inspiratie om te tekenen. Hoewel het wel toeneemt als je langer er bent. De kerken zijn wel mooie gebouwen, maar vooral binnen. De meeste gebouwen zijn vooral gróót.

In het plaatselijke ‘cultureel centrum’ is een kleine tentoonstelling van lokale kunstenaars. Beetje onopvallend onbelangrijk, sorry dat ik het zeg. Wel zie ik er een aquarel van het Marine Museum waar Bobby vandaag de hele dag doorbrengt. Dat is een heel groot ambitieus museum. Zelf vond ik het niet zo inspirerend als onderwerp. Maar - zie ik nu weer - eenmaal getekend krijgt een gebouw meer importantie. Dat is ook het leuke van urban Sketching. Toch vreemd dat het veel kleinere Ystad zo’n mooi kunstmuseum heeft en dit grotere Karlskrona niets. Marine marine marine.uc

Vandaag valt mij  oog op het botenmuseum dat bij het Marine Museum hoort. Dat komt denk ik ook door de lichtval. Het is een wit gebouw maar dat wit ligt in de schaduw. Er is donkergrijs dak en dat schittert in de zon. Ik ben er uren mee bezig om dat effect goed te krijgen.

Wat me ook wel intrigeert is de lelijke sociale woningbouw in gebouwen van lichtgeel golfplaat. Maar als ik daar aan zou beginnen: dat is wel heel veel werk. Te veel.

Geen opmerkingen: