zondag 1 juli 2018

Blokfluitistetjes

Bij Bobby’s nieuwe werk vindt dit weekend het kamermuziek-festival plaats. Vroeger werd dit georganiseerd of gemodereerd door violiste Janine Jansen, dit jaar door de celliste Harriet Krijgh: het heet dit jaar dan ook ‘Harriet Krijgh & Friends’. Het is wel weer tierelier-muziek, fluistert Bobby mij waarschuwend toe. Dat had ik natuurlijk al lang gezien. 

Als hij thuis zulke muziek (Telemann, Händel) op zet vraag ik na een tijdje altijd of het uit mag, vanwege het mij te hoge tierelier-gehalte. Maar live vind in het wel leuk. Die jonge muzikanten die helemaal voor tierelier gaan. Het publiek is niet zo jong. Je zou denken dat die jonge musici een heel Umfeld van leeftijdgenoten mee zouden brengen, maar dat is maar mondjesmaat. Ster van dit concert is de 19-jarige blokfluitiste Lucie Horsch. Ze speelt prachtig en alles uit haar hoofd. 

Na afloop is er een nog veel jonger blokfluitistetje (een jaar of elf, schat ik in) dat graag voor Lucie Horsch wil voorspelen. Dat mag. Mooi is dat dat de jonge klassieke muzieksterren zo’n lichtend voorbeeld zijn voor alweer the next generation.

Geen opmerkingen: