woensdag 4 juli 2018

Exit ‘Moves’


De Moves-app stopt er per 30 juli mee. Ik krijg er een mailtje van ze over. Dat vind ik nou jammer. Deze app registreert hoeveel je loopt, fietst en gemotoriseerd beweegt per dag. Hoeveel tijd, hoeveel kilometer, hoeveel stappen, hoeveel calorieën. Of het helemaal waarheidsgetrouw was: geen idee. Als je gemotoriseerd bewoog (auto, bus, trein) mat hij alleen de tijd dat je dat deed. Dat laatste noemt-ie ‘transport’. En hij ziet waar je was, je kunt de plekken zelf invullen, zodat het ook een soort dagboek is. Ik gebruik de app al járen. Leen maakte me er ooit op attent. Ik kon me toen niet voorstellen dat ik dat leuk zou vinden, ik wist zeker dat ik me gecontroleerd zou voelen, maar dat bleek niet zo te zijn. Het is een soort dagboek.

Het afgelopen jaar had ik vaak problemen met de app, die dan ineens compleet guitviel. Om dat op te lossen gooie ik de app weg en installeerde ik hem opnieuw. Maar dan was ik wel alle gegevens kwijt. Zeker op vakantie vond ik het leuk om al die plaatsnamen en namen van restaurants en campings terug te zien. Er is bij mijn weten geen bewegings-app zo leuk als deze. Raar zal dat zijn als-ie er niet meer is. Deze app hoort al vele jaren echt bij mijn dagelijkse routine.

De app was ooit ontwikkeld door een sympathieke start-up ProtoGeo, maar die hebben de app in 2014 verkocht aan Facebook, lees ik bij iCulture. https://www.iculture.nl/nieuws/facebook-sluit-moves-hello-tbh-apps/

Geen opmerkingen: