zondag 23 december 2018

Aan de Maas

Dit is Bobby, hond-aan-de-Maas. We hadden vrienden-aan-de-Waal, die - jaren geleden alweer - verhuisden naar aan-de-Maas. Eerder dit jaar kochten ze een nieuw huis aan de Maas. Om precies te zijn: dat van hun buren, met flink veel land erbij. Ik ben er nog nooie geweest maar had het wel op Funda bestudeerd en gedacht: Oei! Zoveel lelijke bakstenen muurtjes en tegels.

Het nieuwe huis is inmiddels onherkenbaar veranderd. De meeste bakstenen tussenmuren zijn verwijderd of gestuukt, op de vloer liggen nieuwe strakke grijze tegels. Het nieuwe huis is nu bijna zo ver klaar, dat ze volgende week over gaan. Vandaag helpen we een laatste dag klussen. Er moet nog kurk gelegd op zolder. Er moeten een IKEA-tafel en wat  IKEA-stoelen in elkaar gezet, voorlopige lampen opgehangen. Mijn taak is de (oude) keuken helemaal soppen, wat laatste wandjes latexen, en dan alle karton en plastic troep opruimen, die de anderen gedachteloos achter zich laten vallen. 

We deden diverse oudejaarsavondjes bij hen. Vele persoonlijke vraagstukken kwamen op tafel. Zoals een niet aflatende kinderwens. De altijd zeer aanwezige hond Bobby wordt oud. Vroeger was hij altijd dominant aanwezig met zijn warme kop op je knie, en die onweerstaanbare smekende ogen. Dat doet hij nog wel even maar verder ligt hij rustig in de auto te slapen. De dochter is al acht. Wat vliegt de tijd.

Geen opmerkingen: