vrijdag 3 juli 2020

Willeskop

Will heeft een Klompenpad gevonden bij Benschop, het Benedeneindse pad, door weilanden en een natuurgebied tussen Oudewater en Benschop. Het is het Staatsbosbeheerterrein Willeskop in de Lopikerwaard. Het is er een paradijs: bloemrijk, waterrijk, vogelrijk. Spectaculaire luchten. Zó mooi.

Je mag er vanaf Benschop pas vanaf 1 juli in, vanwege het broedseizoen van de vogelen des velds. De wandeling (9 km) begint daar bij Pannenkoekenboerderij Midden op ‘t Land en een allerliefst campinkje waar je zo wel een paar dagen wilt bivakkeren. Zo gemoedelijk en onnadrukkelijk. Lijkt me ook een goeie voor ooit weer een Familiedag. 

Ik heb Will al gewaarschuwd: ik ben héél stijf van het hardlopen van de afgelopen week, met name heb ik spierpijn in de scheenbenen, dus ik kom haast niet vooruit. We moeten best veel hekken over klimmen. Hoge hekken ook, dat we er haast niet over komen. Je wordt ouder papa, geef het maar toe. Maar het is een erg mooi vogelaarsgebied, af en toe een medewandelaar met verrekijker en notitieblokje.

Verder lezen:

Geen opmerkingen: