woensdag 8 juli 2020

Liefde als dat het is

Gelezen: Liefde als dat het is van Marijke Schermer. Zij was met dit boek een van de genomineerden voor de Libris Literatuurprijs 2020. Ik had natuurlijk ook vóór de uitreiking kunnen gaan meelezen en mijn eigen voorkeur bepalen, Nu dan maar achteraf. Geleend uit de e-bibliotheek. 

Ze vertelt van vier mensen, veertigers, en hun rommelige zoekende liefdesleven. David was (dacht hij) gelukkig getrouwd met Terri maar zij gaat ervandoor omdat zij vindt dat zij haar individuele zelf is kwijtgeraakt in dat huwelijk. Terri heeft een relatie met een Zelfingenomen egocentrische filosoof Lucas, die alleen maar voor de seks gaat. Dat vindt ze spannend en opwindend, maar met op de achtergrond een ongelukkige ex en twee tienerdochters is het allemaal niet zo ritsloos. David krijgt via een datingsite kennis aan een vrouw Sev die absoluut geen relatie wil, maar wel regelmatig vrijen. 

Ze komen afwisselend aan het woord over het chaotische leven na de break up: de vier volwassenen en de twee kinderen. Geen van de liefdesgeschiedenissen loopt happily ever after af. Het moderne relationele leven ten voeten uit Knap beschreven. Geen positie ingenomen wie de good guy is en wie de bad guy. Het is zoals het is.

Geen opmerkingen: