zondag 19 juli 2020

Te Fort Voordorp

Het is zondag, de zon schijnt, Bobby en ik gaan een eindje fietsen. Het wordt Noorder Park, Fort Ruigenhoek, Groenekan, Fort Voordorp, Maartensdijk, en weerom. Het klinkt heel wat, maar het stelt qua kilometers niet zoveel voor.

Wel weer erg leuk is een ontdekking bij Fort Voordorp waar ik nog nooit was. Er zijn rond Utrecht heel veel forten, de meeste zijn evenementenlocaties. Fort Blauwkapel (er vlakbij) is veel mooier. Rond Fort Voordorp staan een paar kleurige beetje esoterische bordjes naar een mevrouw die voetmassages geeft al dan niet in combinatie met numerologie. Idealisten zomaar midden in het veld tegen de A27 aan. 

Deze mensen hebben bij hun huis (de ‘fortwachterswoning’) een Pipowagen neergezet naast een klein Maria-kapelletje, En daar mogen voorbijgangers zelf een kopje thee of koffie pakken en een gevulde koek. Zó lief. Aan de achterkant van de Pipowagen hebben ze een Wc-tje gebouwd.

Dat kwam zo: ze schonken er wel eens op zondag een koffietje voor de mensen, en dat kwam in de beschrijving van de NS-wandeling te staan, waardoor ze aldoor aanloop hadden en mensen teleur moesten stellen. Toen hebben ze dit gemaakt. De koffie en thee kosten 1 euro, de gevulde koek 50 cent. Bijna iedereen betaalt en alles blijft netjes. Het gastenboek staat vol verraste dankbetuigingen. Daar houd ik nou van, zulke menslievende initiatieven. 

Misschien ga ik wel eens een voetmassage bij de mevrouw halen, gecombineerd met een consult numerologie. 

Geen opmerkingen: