maandag 20 juli 2020

Eemlust

Zullen we fietsen, stel ik voor aan Zus1 die in Hilversum woont. We fietsen van onze respectievelijke huizen naar station Hollandsche Rading en vandaar door naar het bosrijke Lage Vuursche. Die omgeving ken ik wel van wandelen maar niet echt van fietsen. Door de bossen. Dan verder naar kasteel Groeneveld bij Baarn en bij café restaurant Eemlust aan de Eem nuttigen we een soepje. Het is er voor zomaar een maandagmiddag best druk. Allemaal mensen op dagjes uit of op vakantie-in-eigen-land.

Nog nooit eerder zat ik aan de Eem. Het riviertje loopt van Amersfoort langs Baarn naar Bunschoten/Spakenburg. [Wikipedia: 'De Eem is een rivier in het noorden van de provincie Utrecht. De Eem begint in Amersfoort, heeft een lengte van ongeveer 18 kilometer en stroomt uit in het Eemmeer. De Eem wordt weleens de langste rivier van Nederland genoemd, aangezien de Eem de enige rivier is die zowel in Nederland ontspringt als uitmondt.'] Dit voor uw topografische kennis. Trouwens, Bobby bevestigt mijn zorg dat mijn lieve lezertjes misschien gaan afhaken van zoveel topografische informatie. Dat ik ook al op het randje zat met mijn geëmmer in april dit jaar over de gemeentegrenzen van De Bilt.

Enfin, zelf vind ik het inspirerend om weer een nieuw stukje regio te leren kennen. Het is er mooi, maar je moet hier wel je best doen om de bebouwing (Baarn, Soest, Soesterberg etcetera) te ontwijken. 

En het is een test. 60 km op een dag is een makkie. 

Geen opmerkingen: