donderdag 30 juli 2020

Bij de Hornbach

Het is zo aangenaam vertoeven op de lijstenafdeling van de Hornbach. Er komen allemaal mensen, meest 50+-dames, met hun creatieve producties. Vóór mij is een vrouw van volgens mij ver in de tachtig met een burduurwerkje dieren-op-de-boerderij. Heeft u dat zelf gemaakt? vraag ik. ‘Ik heb het àfgemaakt’, vertelt ze, ‘voor een oude dame.’  Ze kan er zelf ook om lachen. 

Met grote toewijding wordt haar borduurwerkje om een kartonnetje gespannen en ingelijst. Iedereen blij. 

De mevrouw ná mij komt uit Middelburg maar gaat altijd naar Hornbach in Nieuwegein. ‘We hebben er ook een bij Breda maar ik combineer het met mijn bezoek aan De Meern.’ Zij schildert, borduurt, haakt en naait mondkapjes. ‘Sinds Corona heb ik al twee beddenspreien gehaakt.’ Dit voor de geschiedschrijving.

Terwijl ik naar de kassa loop peins ik wat over het succes van Hornbach ten opzichte van Praxis en Gamma. De productkennis en klantvriendelijkheid is enorm bij het Hornbach-personeel. En ze hebben ook veel afdelingen voor niet-zo-technische vrouwen, zodat het geen straf is om koppelsgewijs daar naar toe te gaan: de tuinafdeling, de home-decoratie en dus de kunstenaarsbenodigdheden. 

Geen opmerkingen: