woensdag 29 juli 2020

‘Software-dingetje’

Ik moet nodig naar de fietsenmaker, vanwege de tegenvallende accu van de Gazelle Vento. Ik merk dat ik er een beetje tegenop zie. De vorige keer dat ik naar hen toe ging voor de servicebeurt zeiden ze dat ik een afspraak moest maken. Maar ik wil graag ook even van gedachten wisselen over de ervaringen met de accu. Dus trek ik de stoute schoenen aan en ga op de bonnefooi.  

Vier medewerkers. ‘Ik kom zo bij u’ is hun vaste tekst. ‘Ik wil graag een afspraak maken voor een servicebeurt én even overleggen over mijn accu’, zeg ik als ik eindelijk aan de beurt ben, voor de duidelijkheid en vooral ook om niet meteen afgescheept te worden. Omdat hij ook alweer tegen nieuwe klanten roept: ‘Ik kom zo bij u.’ Ik begrijp dat ze de eerste twee weken van augustus dicht gaan en dat hij erg veel zin in vakantie heeft.

De mensen kopen hun e-bike bij de kwaliteitsfietsenmaker voor de service. Maar vandaag is hij niet zo goed in service.

Ik heb nog geen twee zinnen gezegd of hij kapt mij af met: ‘ik weet het al. Kom naar de vierde week van augustus. Dan hebben we ruimte. Derde week augustus zit al vol.’ ‘Mag ik mijn zin toch even afmaken’, zeg ik, ‘ik wil graag advies over de accu.’ ‘Niet nodig’, antwoordt hij staccato, ‘actieradius, bekend probleem. Softwaredingetje. Kom vierde week augustus. We hangen ‘m aan de computer. Bosch kijkt mee. Afspraak? Nee. Niet nodig.’

Geen opmerkingen: