zondag 12 juli 2020

Schittering

Zondag thuis afwisselend van de zon genietend in de achtertuin en bij wolken binnen op de bank. Gelezen: Schittering door Margaret Mazzantini, gevonden in de bibliotheek. Het verhaal van twee Italiaanse jongens/mannen die op elkaar vallen, van elkaar houden, maar geen manier zien om dat een plek te geven in hun leven. Die het niet lukt te schitteren, zeg maar. 

Jeugd in Rome, Guido komt uit een gezin in goeden doen, Costantino is de zoon van de conciërge. Guido emigreert naar Londen waar hij een Japanse vrouw met een dochtertje trouwt, Costantino wordt ondernemer en trouwt een jeugdvriendin. Soms zien ze elkaar jaren niet, soms hebben ze regelmatig stiekeme ontmoetingen in hotels. Uiteindelijk worden ze slachtoffer van anti-homogeweld en raken ze beiden ernstig gewond. 

Geeft te denken over de loop van het leven, de lange en de korte verhaallijnen. Familiegeschiedenissen vormen vaak de lange verhaallijnen. Werk is - als het goed gaat - ook een lange lijn. Vriendschappen. Hobby’s. Sommige oude liefdes ook, andere niet. Deze schrijfster vertelt de lange lijnen.

Margaret Mazzantini is een Italiaanse actrice/schrijfster. Het doet een beetje aan Broke Back Mountain denken van de Canadese schrijfster Annie Proulx. 

Geen opmerkingen: