zaterdag 4 juli 2020

Slangtule

Laatst had Bobby gevraagd of ik voor hem naar karper- en vijverwinkel ‘De Karper’ aan de Voordorpse weg wilde gaan voor een slangtule. Een wat? Een slangtule. Die zit tussen de motor en het waterelement zodat het waterelement zachtjes blub blub doet. Een heel fijn klein geluidje. Maar nu doet ons waterelement al maanden niks. Dat kwam omdat de slangtule afgebroken was. Ik kreeg de kapotte slangtule mee. Als voorbeeld. Want het steekt heel nauw met slangtules. Ik vond het maar een moeilijke boodschap met grote faalkans. Want ik had geen idee. 

Toen ik de karper- en vijverwinkel eindelijk gevonden had was de baas van het spul net weg, en zijn vrouw zei dat ze dit type slangtule niet hadden. Jawel zei ik, u heeft het wel, in een bak met oude slangtules. O zei ze en ze ging nog eens zoeken. En toen vond ze er een. Het was de laatste, zei ze, het model was niet meer courant. 

Dus ik trots thuiskomen en Bobby hem installeren en toen krak was er weer een slangtule stuk. En Bobby zoeken op internet en bij grossiers. Het werd een eindeloos dossier. Vanmiddag zeg ik: laten we nog even naar de karper- en vijverwinkel gaan, misschien heeft die man nog wel veel meer slangtules en kon die vrouw ze alleen niet vinden. Nee heb je. 

En Jawel, hij heeft er nog een paar die we allemaal kopen. En terwijl die karper- en vijverondernemer en Bobby eindeloos over slangtules delibereren fotografeer ik de goudvissen.

Geen opmerkingen: