woensdag 8 juli 2020

Blauw

Zus4 heeft de tekeningen van  haar drie zonen besteld, dus ik weer naar de Hornbach voor inlijstingen. Ook neem ik een tekening mee van de voorzitster van het dameskoor die inmiddes voorzitster-àf is. Wegens privé-omstandigheden gaat ze Utrecht verlaten en emigreren naar Noord-Groningen.  Vrienden van haar hebben daar een soort woongroep - iedereen zijn/haar/hun eigen woning, maar toch ook grote togetherness. Dus ik een tekening maken voor het naderend afscheid. 

Bij Hornbach hebben ze een stuk of twaalf gekleurde passe-partouts op voorraad. Niet allemaal de kleuren die ik zou willen, zo mis ik enorm mosterdgeel en eigenlijk past geen van hun kleuren bij deze tekening (links). Alleen de groen-beige-bruin. Die gebruik ik ook voor de tekening van Neef Joost, daar staat-ie prachtig bij. Of ecru, gebroken wit. Maar dat vind ik een beetje saai. En voorheen de voorzitster houdt zo verschrikkelijk van pauwblauw. Maar de blauwen die ze bij Hornbach hebben passen écht niet bij de tekening links. Dus ik laat 'm maar inlijsten met de groen-beige-bruin. Eenmaal thuis denk ik: Ja het klopt wel, maar daar wordt ze echt niet gelukkig van. En de afbeelding is ook al melancholiek. En ze gaat eerst in een caravan wonen. Dit kan echt niet. 

Dus de tekening weer uit de lijst. Luchtigjes wat dunne laagjes pauwblauw aanbrengen. Het scheelt haast niets, maar nu kan er ineens wel een van de blauwe passepartouts omheen. 

Geen opmerkingen: