maandag 6 juli 2020

De schietwilg en andere kwesties

Heb een boeiende belevenis achter de rug aangaande een 'schietwilg'. Op bijgevoegde foto staan links en rechts twee treurwilgen en midden op staat de schietwilg. Nu viel er zaterdag een Wijkbericht in de bus dat ze een dezer dagen twee bomen gaan kappen in ons park, waaronder de schietwilg. Het idee was dat we een natuurlijke oever hadden gerealiseerd om ons plantsoenpark, behalve dan onder die schietwilg, want daar konden ze niet bij. Onder die schietwilg is nog een stenen beschoeiing. Er was jaren geleden al een kapvergunning voor aangevraagd, maar het kappen was er niet van gekomen. En daardoor vervalt die vergunning haast.

Vandaar nu gezwinde haast: binnen een week gaat die boom geveld worden, meldt het Wijkbericht. Ik heb er niet zo'n mening over, maar buren die er recht tegenover wonen des te meer. Die zagen al de koplampen van het tegemoetkomend verkeer in hun woonkeuken schijnen. De straat-app in rep en roer. Ik voelde eerst niet zo betrokken, maar toen dacht ik ik het vuurtje wel wat op kon poken op de Facebookpagina van het plantsoen. Daar heb ik 289 volgers en die zijn allemaal erg betrokken.

Dus het Wijkbericht ingescand en op Facebook geplaatst en het e-mailadres van de verantwoordelijk ambtenares, die is dit weekend dientengevolge is plat gemaild. Grote verontwaardiging. Zo'n mooie boom!! Het is helemaal geen mooie boom, maar wel een gróte boom en als-ie weg zou zijn zou het kaal zijn. Enfin, eind van het liedje is dat de boom níet gekapt wordt. Ik heb de ambtenares nog gesproken. Ze is zo dol is op onze Facebookpagina, vertelt ze, met al die mooie foto's. Glim glim.

Daarna krijg ik een chatbericht van een dame die de plannen kent voor fietspad en fietsbrug in onze buurt over de Vecht. De gemeente heeft nood aan 35 fietsbruggen en fietstunnels, om de fietsverstoppingen te voorkomen, maar dat is te duur (er staat 45 miljoen euro voor op de begroting) en een commissie heeft er nu negen uitgekozen. De gemeenteraad moet nog besluiten of die er bruggen en tunnels er inderdaad mogen komen, maar een voorbereidende brief is er. Ik ben geloof ik wel vóór een fietsbrug over de Vecht, dat je zo recht naar de Klopvaart kunt om de stad uit te rijden, en niet langs die foeilelijke Franciscusdreef. Maar hoe de toevoerroute is? Vast door ons park.

Nu krijg ik via die pagina een vraag of wij wel door hebben hoe dat fietspad gaat lopen. 'Fijn dat de schietwilg niet gekapt lijkt te worden. Ik vroeg me af hoe jullie aankijken tegen een mogelijke brug over de Vecht (bericht van gisteren op jullie site) nu deze dwars door het net nieuw aangelegde Niftarlakepark lijkt te gaan lopen (volgens plaatje in stukken) met een verwachting van 5000 fietsers per etmaal die er gebruik van gaan maken door het nu bijna rustigste deel van het park.' Ze gaat me de stukken sturen.

Geen opmerkingen: